معرفی و شرایط کاشت شمعدانی عطری

ساخت وبلاگ

معرفی و شرایط کاشت شمعدانی عطری

معرفی و شرایط کاشت شمعدانی عطری : ده ها گونه شمعدانی عطری با غلظت رایحه های مختلف وجود دارد. اسم علمی شمعدانی عطری Pelargonium graveolens بوده و نام انگلیسی آن Sweet scented geranium می باشد.خصوصیتی که در همه این گونه های شمعدانی عطری مشترک است این است که عطر این گیاهان از برگ ها منتشر میشود نه از گل ها. شمعدانی عطری دارای برگ های کرک داری است که عطر در آنها شکل می گیرد. خرد کردن برگ، اسانس و عطر را آزاد می کند. اگر چه شمعدانی های عطری هم خانواده شمعدانی های واقعی هستند و دارای برخی از شباهت ها هستند اما جنس جداگانه ای دارند و از geranium ها هستند. بسیاری از شمعدانی های معطر گل های کوچکی دارند و کاملا دوست داشتنی هستند و بعضی های دیگر بسیار کوچک هستند و شما به سختی متوجه آنها خواهید شد. برگ ها را به راحتی می توان برش داد، عطر اغلب این گیاهان مانند گل رز و لیمو است و بسیاری از باغبانان آنها را هم در داخل و هم خارج خانه می کارند.

  • برگ ها: برگها ضخیم و کرک دارد هستند و دارای شکل های مختلفی هستند که دور تا دور برگ ها برش های ریز و شبکه ای دارد و دارای سایه های رنگی سبز مایل به خاکستری تا سبز لیمویی هستند.
  • گل ها: هر گل دارای 5 گلبرگ، 2 گلبرگ بزرگ و 3 گلبرک کوچکتر هستند.

مقاومت شمعدانی عطری در برابر سرما

همانطور که بارها دیده اید در پاییز گلدان شمعدانی ها رو عوض میکنند و به خانه منتقل میکنند. بخاطر اینکه میدونیم شمعدونی به سرما مقاوم نیست. اکثر گونه های شمعدانی عطری بعنوان گیاهان گرمسیری می باشند و انتظار نمیرود در مناطق سردسیری ایران بتوانند در زمستان بیرون از خانه یا گلخانه دوام بیاورند.

نیاز نوری شمعدانی عطری

شمعدانی عطری آفتاب کامل با سایه های جزئی بعد از ظهر را دوست دارد. وقتی در محیط های داخلی کاشته می شوند شمعدانی معطر به نور و روشنایی نیاز دارد. آنها ممکن است در محیط های داخلی و یا با قرار گیری در سایه بسیار زیاد، کم برگ شوند. اگر این اتفاق افتاد شما می توانید هرس سبک را برای تقویت گیاه در برنامه قرار دهید.

اندازه گیاه بالغ

اندازه گیاه بسته به گونه ای که کاشته اید و مقدار هرسی که انجام داده اید می تواند بسیار متفاوت باشد. اکثر شمعدانی های عطری دارای ارتفاع 60 تا 90 سانتیمتری و 30 تا 60 سانتیمتر عرض هستند. همچنین برخی از گونه های کوتاه تر وجود دارند.

دوره شکوفه دهی شمعدانی عطری

اواخر بهار یا تابستان زمان گلدهی شمعدانی عطری می باشد. شمعدانی عطری دارای گلها و برگهای درشتی می باشد. اگر اصول رسیدگی و نگهداری از شمعدانی عطری را به درستی رعایت کنید مطمئنا برای اواخر بهار و اوایل تابستان شاهد گلدهی شمعدانی عطری خواهید بود.

نکاتی برای کاشت شمعدانی عطری

خاک باید به خوبی زهکشی شده باشد اما نباید بیش از حد غنی شده باشد. همانند سایر گیاهان و گیاهان دارویی که به خاطر روغن اسانس کاشته می شوند، خاک غنی شده می تواند قدرت و شدت عطر را کاهش دهد. شمعدانی در برابر بسیاری از pH های خاکی مقاوم هستند اما pH خاک های اسیدی حدود 6.0 تا 6.8 برای این گیاه ایده آل است.

روش تکثیر شمعدانی عطری

تعداد انگشت شماری از گونه های شمعدانی می توانند از طریق بذر تکثیر شوند. آسان ترین روش تکثیر انواع شمعدانی قلمه گیری می باشد. شما نیز میتوانید با انتخاب ساقه های مناسب اقدامه به قلمه گیری از شمعدانی خود کنید. توجه داشته باشید که به دو روش میتوانید از شمعدانی خود قلمه گیری کنید. ابتدا ساقه های مناسب و سالم را انتخاب کنید. سپس آنها در آب قرار دهید تا ریشه دار شده و به خاک مناسب و استریل انتقال دهید. اغلب خاکهایی که بعنوان خاکبرگ در بازار فروخته میشوند آلودگی های قارچی دارند. در روش دوم شما میتوانید از خاک سبک برای ریشه دار کردن قلمه ها استفاده کنید. این روش برای کسانی مناسب است که میخواهند به صورت نامحدود شمعدانی عطری را تکثیر کنند.

تهیه و تنظیم

  • تهیه و تنظیم از هربال مارکت
  • انتشار این مقاله به هیچ وجه قانونی نمی باشد
  • عنوان مقاله: معرفی و شرایط کاشت شمعدانی عطری
  • نویسنده: مهدی قنبری
مزرعه گیاهان دارویی (Herbal-Market)...
ما را در سایت مزرعه گیاهان دارویی (Herbal-Market) دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : eherbal-market9 بازدید : 220 تاريخ : دوشنبه 20 اسفند 1397 ساعت: 13:38